Leijonien seuraava vastustaja selvisi

23.05.2023 18:59

Kanada voitti Tshekin ja matkaa seuraavaksi Tampereelle.©AOP

Jääkiekon MM2023

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä torstaina Tampereella Kanadan. Vastustaja ratkesi tiistaina Riiassa, kun Kanada voitti Kari Jalosen luotsaaman Tshekin maalein 3–1. Kanada on lohkon B kakkonen. Lohkon voitti Sveitsi ja sen puolivälierävastus on Saksa. Tshekki saa seuraavaksi vastaansa Ruotsin.

Tshekki oli yllättävän kesy tiistain ottelussa ja vain toinen erä oli sen näköistä kiekkoa. Kanada meni johtoon ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla Peyton Krebsin osumalla. Tshekin Martin Kaut iski tasoihin 1–1 toisen erän alussa. Kolmannessa erässä Kanadalle osui ensin Tyler Myers ja erän lopulla kiekon veti oudon tilanteen huipennukseksi tyhjiin Lawson Crouse.

Outo tilanne tuli, kun tuomari nosti kätensä paitsion merkiksi, mutta peliä ei koskaan vihelletty poikki. Tshekin pelaajat kuitenkin keskeyttivät pelaamisen hetkeksi ja Kanada käytti tilaisuutensa ja teki maalin. Yleisö ja Tshekin pelaajat yrittivät protestoida, mutta maali jäi voimaan.

Yksi Tshekin maalintekijöistä Kaut sanoi IIHF:n haastattelussa pelin jälkeen, ettei lopun sähellys ratkaissut ottelua, vaan Tshekillä oli mahdollisuutensa ottelussa, mutta he eivät pystyneet niitä käyttämään.