Suomi MM-finaaliin! – Nuoret Leijonat voitti Ruotsin

20.08.2022 05:32

Kasper Puutio teki ottelun ainoan maalin.©AOP

U20MM

Nuoret Leijonat kohtasi MM-välierässä lauantai aamuna Ruotsin. Huikean ja vähämaalisen ottelun voitti Suomi lukemin 1-0 (0-0, 0-1,0-0) ja eteni turnauksen finaaliin Kanadaa vastaan. Ruotsi pelaa pronssista Tshekkiä vastaan.

Välieräottelu eteni tasaisena pitkään. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, vaikka Suomi pääsi ylivoimalle kahdesti, mutta ei pystynyt niistä maalia tekemään. Toisen erän alussa Ruotsi sai jäähyn liian monesta pelaajasta jäällä. Sen aikana Suomi onnistui. Kasper Puutio iski kiekon maaliin ylivoimalla Aatu Rädyn ja Topi Niemelän syötöstä. Erän lopulla Suomi antoi mahdollisuuksia Ruotsille urakalla jäähyilemällä peräti kahden miehen voimin. Ruotsi sai pelata 1.34 minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Tasoitusta ei tullut. Suomi pelasi uhrautuvaa alivoimaa ja maalilla tarkasti pelannut Juha Jatkola korjasi loput.

Kolmas erä alkoi reippaasti. Suomi haki toista maalia ja kiekko kolahti muutamaankin otteeseen Ruotsin maalin tolppaan. Myös Ruotsi yritti työteliäästi. Viimeisen minuutin Ruotsi pelasi ilman upeasti pelannutta maalivahtiaan Jesper Wallstedia. Erässä ei lopulta tehty osumia. Jatkola pelasi Suomen maalilla nollapelin tekemällä 23 torjuntaa.

Parhaina pelaajina ottelussa palkittiin molemmat maalivahdit Wallsted ja Jatkola.