TILANNEHUONE

Suomi viestissä neljäs – Norjalle kultaa

02.03.2023 14:25

Suomi viestissä neljäs – Norjalle kultaaMaastohiihto

Planican MM-kisoissa hiihdettiin torstaina naisten 4×5 kilometrin viesti. MM-kultaan hiihti Norjan joukkue Tiril Weng, Astrid Slind, Ingvild Östberg ja Anne Kjersti Kalvå. Hopealle ylsi Saksa ja pronssia kuittasi loppumatkan onnistumisella Ruotsi.

Suomi jäi kisassa neljänneksi, vaikka Krista Pärmäkoski taisteli ankkuriosuudellaan vahvasti mitalista. Suomen joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen perinteisellä ja Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski vapaalla.

Matintalo toi Suomen Norjan ja Ruotsin perässä kolmantena ensimmäiseen vaihtoon. Niskanen nousi toisella osuudellaan hetkeksi porukan kärkeen, mutta vaihtoon Suomi tuli kuitenkin Saksan perässä toisena.

Ruotsille kisa ei ollut helpoin. Ebba Andersson kaatui toisella osuudella ja katkaisi sauvansa, mutta Frida Karlsson nosti suosikkijoukkueen kolmannella osuudellaan taas johtoasemaan.

Eveliina Piippo jäi osuudellaan kärkiryhmän neljänneksi. Norjan Ingvild Östberg veti samalla osuudella mittavan kaulan muihin. Ruotsi jäi kolmanneksi.

Krista Pärmäkoski lähti ankkuriosuudelleen noin 22 sekuntia kärkeä perässä. Hän nosti Suomen kerran kolmanneksi osuuden loppumatkalla. Taistelu Suomen kisojen ensimmäisestä mitalista käytiin Pärmäkosken ja Ruotsin Maja Dahlqvistin kesken viimeisessä nousussa. Dahlqvist onnistui kirissään paremmin.

”Positiivista se, että päästiin taistelemaan mitalista ja jenkit jäivät aika kauaksi taakse. Ihan hyvä suoritus, kun vertaa miten kisat ovat menneet”, Kerttu Niskanen totesi Ylen haastattelussa.