Suomi murskasi Itävallan ilotulituksen päätteeksi

27.12.2021 23:37

Samuel Helenius iski Itävallan verkkoon Suomen avausmaalin. @ Pasi Mennander, Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi murskasi Itävallan jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen toisessa ottelussa huiman ilotulituksen jälkeen maalein 7-1 (2-0, 2-1, 3-0).

Suomi karkasi jo ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon Ville Koivusen ja Samuel Heleniuksen maaleilla. Kasper Simontaival siirsi Nuoret Leijonat toisessa erässä jo 3-0-johtoon, kunnes Martin Urbanek kavensi 1-3:een. Kalle Väisänen kuittasi kuitenkin Itävallan kavennuksen toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Suomi meni lopullisesti menojaan, kun Koivunen, Topi Niemelä ja Brad Lambert laukoivat loppunumeroiksi 7-1.

Suomen tehokkain ketju oli Lambertin, Heleniuksen ja Koivusen ketju, joka lohkoi Suomen seitsemästä maalista peräti neljä. Koivusen saldo oli 2+1, Lambertin 1+2 ja Heleniuksen 1+1.

Suomi on voittanut nyt molemmat ottelunsa nuorten MM-kisoissa. Nuoret Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussa keskiviikkona Tšekin.