Suomi nousi lopulta voittoon Sveitsistä

08.02.2024 21:30

Eemil Erholtz teki Suomen avausmaalin torstaina.© M.Heimsch

Leijonat

Leijonat nousi lopulta voittoon maalein 4–2 (0–1,1–0,3–1) Ruotsin EHT-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Sveitsiä vastaan.

Otteluun tuli Leijonien kannalta kuumottava alku, koska Sveitsin Thierry Bader järjesti kiekon Suomen maaliin ja maalivahti Emil Larmin selän taakse ottelun toisella peliminuutilla.

Suomi onnistui tasoituksessa vasta toisen erän puolivälin tuntumassa. Maalista vastasi Eemil Erholtz avustajinaan Arttu Hyry ja Juha Jääskä. Osuma oli toisen erän ainoa.

Kolmannen erän alkupuolella Jääskä onnistui itse. Hän teki Suomen 2–1-johtomaalin Valtteri Kemiläisen ja Veli-Matti Vittasmäen syötöistä. Oliwer Kaski vei Suomen kahden maalin johtoon viiden minuutin päästä edellisestä osumasta. Kasken 3–1-maalin syöttivät Tony Sund ja Patrik Puistola. Sveitsi onnistui vielä 2–3-kavennuksessa Marc Marchonin maalilla. Loppunumerot iski Niko Huuhtanen. Siihen syötön antoi Puistola.

Ottelun viimeisellä peliminuutilla maalivahti Larmi yritti vielä osumaa kentän toisesta päästä, mutta yritys meni kuitenkin harmittavan pienesti ohi Sveitsin tyhjästä maalista.