Sensaatio – Suomi pani Davis Cupin mestarin lauluun

21.11.2023 23:03

Jarkko Niemisen hymy oli herkässä tiistaina Malagassa. @ Suomen Tennisliitto

Tennis

Suomi eteni sensaatiomaisesti Davis Cupin välieriin kaatamalla Malagassa pelattavassa lopputurnauksessa Kanadan puolivälierissä otteluvoitoin 2-1. Suomen saavutuksen kovuutta kuvaa se, että Kanada voitti viime kaudella Davis Cupin.

Puolivälierätrilleri ratkesi tiistaina iltana pelatussa nelinpelissä, johon lähdettiin 1-1-tasanumeroissa.

Suomen kapteeni Jarkko Nieminen yllätti monet nostamalla Harri Heliövaaran pariksi nelinpeliin Otto Virtasen, joka voitti hetkeä aiemmin kaksinpelissä Gabriel Diallon ja tasoitti numerot 1-1:een.

Nelinpelin ensimmäinen erä kulki Suomen hallinnassa, mutta Kanada roikkui tiukasti mukana ja selvitti useamman tukalan tilanteen. Molemmat joukkueet mursivat toistensa syötön kerran ennen erän lopullista ratkaisua – Suomi Kanadan toisella syöttövuorolla ja Kanada Suomen neljännellä syöttövuorolla tilanteessa 1-4.

Erä ratkesi lopullisesti 12. pelissä, kun Suomi onnistui murtamaan Kanadan syötön. Ennen Kanadan syöttövuoroa Vasek Pospisilia jouduttiin lääkitsemään kolmen minuutin ajan, eikä Pospisiln syöttö ollut ratkaisupelissä parhaimmillaan. Kokenut Alexis Galarneau piti muutenkin Kanadaa pystyssä läpi ottelun.

Toinen erä eteni samoissa merkeissä. Suomella oli heti Kanadan ensimmäisellä syöttövuorolla kuusi murtopalloa, mutta Kanada kesti Heliövaaran ja Virtasen painostuksen.

Lopullinen ratkaisu ottelussa nähtiin kymmenennessä pelissä, kun Suomi mursi Kanadan syötön ilman, että Kanada sai  yhtään pistettä.

Suomi kohtaa perjantaina pelattavassa välieräottelussa voittajan ottelusta Tšekki–Australia.