TILANNEHUONE

Sebastian Ahon johtama Suomi-show tyrmäsi Philadelphian

27.11.2021 10:12

Sebastian Ahon johtama Suomi-show tyrmäsi Philadelphian

Sebastian Aho iski kaksi maalia Philadelphian verkkoon. @ AOP

NHL

Philadelphiassa vietettiin todellista Suomi-iltaa, kun Carolina Hurricanes kävi hakemassa täyden pistepotin Flyersilta lukemin 6-3.

Ottelun hahmo oli Sebastian Aho, joka teki Carolinan kaksi ensimmäistä maalia. Aho valittiin ansaitusti myös ottelun pelaajaksi. Jesperi Kotkaniemi saalistit tehot 1+1 ja Teuvo Teräväinen kirjasi yhden syöttöpisteen. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 20 kertaa. Rasmus Ristolainen teki yhden Philadelphian kolmesta maalista.

Illan suomalaissankareihin lukeutui myös Kasperi Kapanen, joka teki ottelun ainoan maalin, kun Pittsburgh kaatoi vieraissa New York Islandersin 1-0.

Mikael Granlund onnistui myös maalinteossa, kun Nashville Predators kaatoi kotikaukalossaan New Jersey Devilsin. Granlund on tehnyt nyt 20 ottelussa tehot 5+15 ja jakaa 20 tehopisteellä suomalaisten pistepörssin ykköstilan Ahon kanssa, jolla on 20 ottelusta koossa tehot 10+10. Loukkaantumisten takia vain 15 ottelua tällä kaudella pelanneella  Aleksander Barkovilla on 17 tehopistettä.

NHL-kierroksen muita suomalaisia pistemiehiä olivat syöttöpisteet Dallasin 3-1-voitossa Coloradossa kirjanneet Roope Hintz ja Miro Heiskanen.

NHL:ssä taas kiihkeä kierros – ja tästä sille Expektin kiihkeät kertoimet!