Leijonat voitti Norjan nollapelillä

15.04.2023 18:10

Atte Ohtamaa teki tehot 1+1 lauantaina.©AOP

Leijonat

Suomen jääkiekon miesten A-maajoukkue kohtasi lauantaina Lillehammerissa Norjan uudelleen. Lassi Lehtinen pelasi nollapelin 14 torjunnalla ja Suomi vei Nordic Cupin toisen ottelun nimiinsä nyt 3–0 (1-0,2-0,0-0). Edellinen ottelu perjantaina päättyi Suomelle jatkoajalla maalein 2–1.

Lauantain ottelussa nähtiin ensimmäinen maali ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Maalin teki myös perjantaina maalinteossa onnistunut Antti Suomela Ahti Oksasen ja Atte Ohtamaan syötöistä. Suomi sai erässä neljä mahdollisuutta ylivoimalla, mutta maalia ei tullut.

Suomen 2–0-osuma tuli toisen erän puolivälissä. Kiekon laittoi maaliin Ohtamaa, nyt Vili Saarijärven ja Hannes Björnisen esitöistä. Erän lopulla Heikki Liedes vei Suomen jo 3–0-johtoon. Maalissa auttoi Eetu Liukas ja Björninen nappasi siitä tilastoonsa myös toisen syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä maaleja ei tehty. Suomi istui kuitenkin neljästi kaksiminuuttista. Norja ei pystynyt niiden aikana iskemään kavennusta.