Suomi voitti Ruotsin – Säteri säkenöi rankuilla

05.05.2024 15:48

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue kohtasi kauden viimeisen EHT-turnauksen viimeisessä ottelussaan Ruotsin. Ottelun voittaja ratkottiin lopulta voittomaalikilpailulla. Harri Säteri oli vaikea ohitettava ja Suomi voitti 4–3 (1–0,2–2,0–1,0–0,3–1). Suomi voitti samalla myös Tshekin EHT-turnauksen.

Ottelu alkoi aikaisin iltapäivällä, ei ehkä Leijonien suosikkiaikaan, sillä Ruotsi nousi kuskin penkille avauserässä. Säteri torjui pelkästään avauserässä 12 kertaa, kun Ruotsin vahti Samuel Ersson kohtasi kiekkoja puolet vähemmän.

Avausmaalin teki kuitenkin Leijonien ykkösketjun laituri Eemeli Suomi reilun 17 minuutin pelin jälkeen. Apuja Ilves-stara sai Rasmus Rissaselta ja Oliver Kaskelta.

Ruotsi tasoitti ottelun Max Fribergin ohjurilla heti toisen erän alussa. Oliwer Kaski häkellytti viiden minuutin pelin jälkeen 2–1-osumallaan, johon Konsta Helenius teki sinnikkään esityön. Muutaman minuutin päästä Ruotsin 18-vuotias Felix Unger Sörum ohjasi Jonas Brodinin siniviivalta lämäämän kiekon hienosti Suomen maalin perukoille ja tasoitti 2–2:een. Toisen erän alkupuoliskon maalijuhlat sai jatkoa vielä yhdestä osumasta erän puolivälin tuntumassa, kun Patrik Puistola tälläsi Leijonat 3–2-johtoon.

Kolmannessa erässä Ruotsi tuli 3–3-tasoihin Jesper Frödenin ylivoimavedolla Säterin myöhästyessä piirun torjunnassaan. Muita maaleija ei pelaamalla enää tullut. Säteri torjui lopulta 29 kertaa ja Ersson 26 kertaa.

Rankkareilla Leijonista onnistuivat Oliwer Kaski, Konsta Helenius ja Jesse Pulujärvi. Kronoreista Säterin ohitti vain Rasmus Dahlin.

Seuraavaksi Leijonat taistelee jo MM-kehässä. Tshekin MM-kisat pelataan 10.–26.5.2024, Prahassa ja Ostravassa.