Nuoret Leijonat kaatoi Tshekin rankkareilla

11.08.2022 23:55

Kasper Puutio onnistui maalinteossa torstaina. ©Pasi Mennander, Suomen Jääkiekkoliitto

U20MM

Suomen Nuoret Leijonat kohtasi torstaina toisessa MM-kohtaamisessaan Tshekin. Ottelu venyi voittolaukauskilpailuun asti ja ratkesi lopulta Kasper Simontaipaleen osumalla. Suomi vei ottelun 4-3 (1-2,1-0,1-1, 0-0).

Ensimmäisessä erässä Tshekki vei peliä ja Suomi oli jopa pulassa. Tshekki meni kahden maalin johtoon erän alkupuolella. Jaroslav Chmelar teki avausmaalin ajassa 6.36 ja Jiri Kulich siirsi numerot taululla 2-0:een noin viisi minuuttia myöhemmin ylivoimalla ja Jan Mysakin syötöstä. Roby Järventie istui maalin aikana huitomisjäähyä. Suomi kampesi otteluun mukaan loppuerästä. Järventie kavensi 2-1:een ylivoimalla ajassa 16.28. Osuman syöttivät Aleksi Heimosalmi ja Joakim Kemell.

Toiseen erään Suomi tuli terävämpänä. Kasper Puutio tasoitti ottelun 2-2:een, kun erää oli pelattu reilut kolme minuuttia. Tshekki haastoi maalin maalivahdin häirinnästä, mutta haaste ei mennyt läpi.

Aatu Räty siirsi ottelun 3-2:een kolmannen erän puolivälissä. Osumaa siivitti Roni Hirvosen ja Topi Niemelän syötöt. Maali oli Rädyn toinen MM-turnauksessa. Suomen johtoasema ei pitänyt. Tshekin Mysak tasoitti ottelun hetken päästä 3-3:een Michal Gutin ja Kulichin syötöistä. Ottelu eteni jatkoajalle, mutta ratkaisua ei silläkään saatu, joten voittaja selvisi vasta rankkareilla.

Suomen parhaana pelaajana palkitiin Kasper Puutio. Ottelu pelattiin jälleen lähes tyhjälle katsomolle.