TILANNEHUONE

Surkea Mercedes näkee valoa F1-tunnelissa

03.05.2022 18:17

Surkea Mercedes näkee valoa F1-tunnelissa

Lewis Hamilton on MM-pisteissä yllättäen vasta seitsemäntenä.@AOP

Formula 1

F1-sarjan Mercedes odottaa autoonsa uusia osia viikonlopun Miamin kisaan. Aluksin niitä oli luvassa vasta Barcelonan kisaan kuun loppupuolella.

Alkukaudella ennätysheikosti suoriutunut Mercedes kärsii erityisesti vakavasta porpoising-ilmiöstä. Auto pomppii pahasti ja on vaikea ajettava. Lisäksi pomppiminen on rankkaa kuskeille fyysisesti. Pomppiminen oli vähäisempää ensimmäisten talvitestien autoversiossa, mutta Bahrainiin tuodussa menopelissä se oli järkyttävällä tasolla. Katso tästä. Erityisesti tallin tähtikuski Lewis Hamilton on kärsinyt auton heikosta suorituskyvystä siitä lähtien.

Mersun johtava insinööri Andrew Shovlin paljasti alkuviikolla lehdistölle, että muutoksia autoon saatetaan tehdä jo Miamin kisaan. Hänen mielestään viimeisimmän kehitystulokset vaikuttavat jopa innostavilta.

”Lähestymme tätä asiaa askel askeleelta ennemmin kuin isolla loikalla, joka poistaisi kaikki ongelmat. Nyt on saatu rohkaisevia merkkejä paremmasta. Toivomme saavamme päivityksiä autoon pian, ehkä jo Miamiin. Sitten näemme kehitystä tässä asiassa”, Shovlin sanoi.

Miamin GP: Aika-ajot lauantaina 7.5. kello 23. GP sunnuntaina 8.5. kello 22.30.