TILANNEHUONE

Susijengi nimetty MM-karsinnan marraskuun otteluihin

02.11.2022 16:31

Susijengi nimetty MM-karsinnan marraskuun otteluihin

Alexander Madsen on taas mukana Susijengissä. Hän pelaa muuten Kreikassa.©AOP

Koripallo

Suomen koripallon A-maajoukkue jatkaa pian MM-karsintaa. Susijengi on voittanut seitsemän perättäistä MM-karsintaottelua ja on myös jo varmistanut paikkansa MM-kisossa. Vielä on kuitenkin pelattavaa. 11. marraskuuta on Gordon Herbertin valmentama EM-pronssijoukkue Saksa Bambergissä ja 14. marraskuuta Espoossa vastaan asettuu Jukka Toijalan Viro.

Susijengi on karsintalohkon kakkosena. Joukkuella on sama pistemäärä kärkipaikalla olevan Saksan kanssa. Lohkon kolme parasta etenee MM-kisoihin.

”Mitä enemmän voittoja me jäljellä olevasta MM-karsintaottelusta haemme, sitä suotuisammin se vaikuttaa ranking-sijoitukseemme ja sitä paremmat asetelmat saamme MM-kisojen alkulohkoarvontoihin”, Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi sanoo liiton haastattelussa.

”Jälleen kerran meitä on vastassa kaksi erinomaista, kurinalaista ja tiukasti puolustavaa joukkuetta, ja saamme tehdä kummassakin ottelussa täyden päivätyön voittaaksemme. Lähdetään hakemaan lisää kokemuksia ja ammentamaan kollektiivista itseluottamusta jatkoa varten”, Tuovi jatkaa.

Jengistä on poissa Suomen EM-johtotähti Lauri Markkanen, joka pelaa loistokasta alkukautta NBA:n Utah Jazzissa.

”Parin avainpelaajan eläköitymisen ja muutaman Yhdysvalloissa pelaavan suden poissaolon myötä minuutteja ja mahdollisuuksia on jaossa nälkäisille”, Tuovi kuittaa.

Susijengi Saksaa ja Viroa vastaan:

Perttu Blomgren
Daniel Dolenc
Shawn Hopkins
Mikael Jantunen
Okko Järvi
Henri Kantonen
Aatu Kivimäki
Alexander Madsen
Edon Maxhuni
Alex Murphy
Topias Palmi
Remu Raitanen
Sasu Salin
Ilari Seppälä
Luukas Vaara
Elias Valtonen