TILANNEHUONE

Susijengi sai kyytiä Bahamalta

02.07.2024 20:55

Koripallo

Suomi kohtasi koripallon olympiakarsintaturnauksessa Espanjan Valenciassa Bahaman. Kolmen NBA-miehen Bahama oli Susijengille lopulta liian suuri pala. Bahama voitti ottelun 96–85.

Susijengin paras pelaaja oli 20 pistettä tehnyt Mikael Jantunen. Myös Edon Maxhuni teki 20 pistettä. Bahaman paras oli Philadelphia 76ersin Buddy Hield 24 pisteellään.

Suomi joutui otteluun ilman loukkaantunutta NBA-tähteään Lauri Markkasta, sekä myös ilman joukkueen kapteenia Sasu Salinia. Jengissä oli mukana 17-vuotias Miikka Muurinen, joka pelasi rohkeasti ja teki neljä pinnaa. Bahamalla oli mukana myös oma NBA-lupauksensa, 18-vuotias Valdez Edgecombe Junior, joka pelaa ensi kaudella yliopistokorista Baylorissa. Hän teki joukkueensa toiseksi eniten pisteitä, kerättyään niitä tililleen 20.

Suomi pelasi hyvän toisen neljänneksen ja johti sen päätteeksi ottelua 54–47, mutta sen jälkeen Bahama rynni johtoon. Lopussa Suomi yritti kiivaasti kuroa Bahaman kahdeksan pinnan eroa kiinni ja pääsi jo kolmen pisteen päähän tasoituksesta, mutta viime hetkillä Bahama vielä iski.

Bahaman NBA-vahvistukset Buddy Hield, Deandre Ayton ja Eric Gordon pelasivat ottelussa tasollaan.

Suomi pelaa ensimmäistä olympiakarsintaansa koripallossa 36 vuoteen. Seuraavaksi vastaan asettuu Puola torstaina. Bahama kohtaa Puolan keskiviikkona.