TILANNEHUONE

Susijengi Salinin kipparoimana pian MM-jatkokarsintaan

01.11.2022 10:06

Susijengi Salinin kipparoimana pian MM-jatkokarsintaan

Sasu Salin

Koripallo

Sasu Salin, 31, peri Suomen koripallon Susijengin kapteenin tehtävät Shawn Huffilta. Huff hoiti tehtävää seitsemän vuotta, mutta se päättyi kesän lopussa EM-kisoissa Berliinissä. Salinille joukkue on tuttu. Hän on pelannut A-maajoukkuekorista 19-vuotiaasta lähtien.

”Kieltämättä en osannut ikinä ajatella, että Shawn ja Petsku jonain päivänä lopettaisivat, mutta niin vaan sekin päivä koitti. Kun kaverit ilmoittivat pelaavansa viimeistä maajoukkuekesäänsä, aloin ajatella, että ehkä mä voisin olla seuraava kapteeni ja tässä sitä ollaan”, Salin sanoo liiton haastattelussa.

Salin pelaa seurajoukkuetasolla Espanjassa Teneriffalla. Kausi on sujunut erittäin hyvin. Salin on vireessä, kun Susijengi kohtaa marraskuun MM-jatkokarsintaikkunassa Saksan 11. marraskuuta ja Viron 14. marraskuuta.

”Kieltämättä kaikkea makeaa on tulossa lähivuosina. Kokemustakin alkaa olla jo monenlaisista kinkereistä, joten ihan kiva, että voin tarjota jotain joukkueelle silläkin saralla.”

”Innostuneena yritän johtaa joukkueen näitä ainutlaatuisia tilaisuuksia kohti ja olla tilanteen tasalla ja uuden tehtävänimikkeen arvoinen.”