TILANNEHUONE

Susijengi taiteili yhden pisteen voiton Puolasta

05.07.2024 00:04

Koripallo

Suomen koripallon A-maajoukkue onnistui tavoitteessaan olympiakarsintaottelussa Puolaa vastaan torstaina. Suomi voitti Puolan Valencian korisparketilla yhdellä ainoalla pisteellä ja lukemin 89–88. Voitollaan Suomi jatkaa karsintojen välieriin.

Ilta oli Suomelle vaikea. Peli meni alussa aivan sekaisin ja Puola johti välillä jo 14 pisteellä. Suomelle tuli virheitä ja tempokin oli hyvin hidas. Puola kahmi urakalla vapareita, mutta ei tosin onnistunut niissä riittävän hyvin.

Viimeisellä neljänneksellä Suomi vaihtoi pakon edessä todelliselle kirivaihteelle. Joukkue onnistui nostamalla tempoa ja olemalla tarkempi korin alla. Suomi otti johtopaikan ottelussa, kun peliaikaa oli jäljellä enää 18,3 sekuntia ja piti johtonsa loppuun asti.

Suomen paras pistemies oli Mikael Jantunen 20 pisteellään. Alexander Madsen teki 18 pistettä ja takaisin kokoonpanoon tullut luottopelaaja Sasu Salin viimeisteli 11 pistettä. Puolan paras pistemies oli A. J. Slaughter 21 pinnallaan.

Suomi kohtaa seuraavaksi Espanjan lauantaina. Toinen välieräpari on Bahama-Libanon.

”Pelkkää iloisuutta ja ylpeä miten jengi nousi. Todellista dirty basketballia. Aika rumaa oli ajoittain ja tahtoa piti  näyttää. Ei kaunista, mutta pidimme lopulta pinnan johdon hyvällä levypallopelaamisella”, Salin sanoi Nelosen haastattelussa.