TILANNEHUONE

Susijengi voitti Ruotsin – Suomi MM-jatkokarsintaan

30.06.2022 20:46

Susijengi voitti Ruotsin – Suomi MM-jatkokarsintaan

Lauri Markkanen oli Susijengin paras pistemies.©AOP

Muu urheilu

Suomen koripallon A-maajoukkue voitti Ruotsin MM-karsintaottelussa torstai-iltana Espoossa pistein 85–69 (43–46). Voitollaan Susijengi varmisti MM-karsintojen C-lohkon voiton. Jengillä on pelaamatta vielä yksi karsintalohkon ottelu sunnuntaina Kroatiaa vastaan.

Torstaina Suomen paras pistemies oli NBA-vahvistus Lauri Markkanen, joka palasi Susijengiin nyt neljän vuoden tauon jälkeen. Markkanen teki 22 pistettä ja 11 levypalloa. Suomalaisista myös Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen onnistuivat pelissään. Molemmat tekivät ottelussa 15 pistettä. Ruotsin paras pistemies oli Denzel Andersson 18 pisteellään.

Ottelun alussa Ruotsi tuli vahvasti peliin ja pahimmillaan Suomi oli 13 pinnaa tappiolla. Susijengi onnistui kolmannella neljänneksellä ja voitti sen peräti pistein 26-8.

”Olin odottanut tätä hetkeä pitkään. Hienoa pukea tämä paita päälle. Kroatia on aina vaikea vastustaja pelasi sen joukkueessa sitten kuka vaan. Lähdemme hakemaan voittoa”, Markkanen pohti Ruudun haastattelussa tulevan sunnuntain Kroatia-matsia.

Suomi pelasi ensimmäistä kertaa päävalmentajaksi hiljattain nousseen Lassi Tuovin johtamana. Edellinen päävalmentaja Henrik Dettmann nähtiin katsomossa seuraamassa ottelua. Jatkolohkossa Suomen MM-karsinnat jatkuvat elokuun lopussa.