TILANNEHUONE

Susijengin EM-alkulohkot pelataan Tampereella

06.03.2023 11:47

Susijengin EM-alkulohkot pelataan Tampereella

Lauri Markkanen loisti Susijengissä MM-karsinnoissa.©AOP

Koripallo

Suomen koripallomiehet pelaa vuoden 2025 EM-kisojen alkulohkonsa Tampereella Nokia Arenalla. Tampereella pelattiin EM-koripalloa viimeksi 58 vuotta sitten, kun kaupunki isännöi kisoja yhdessä Helsingin kanssa. Myös vuonna 2017 yksi EM-alkulohko pelattiin Helsingissä.

”Järjestimme Helsingissä ikimuistoiset koripallojuhlat muutama vuosi sitten ja nyt on ilo saada samanlainen historiallinen mahdollisuus myös Tampereelle”, kisojen pääsihteeri Ari Tammivaara toteaa liiton haastattelussa.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA julkaisi vuoden 2025 EM-kilpailujen isäntämaat jo vuosi sitten. Suomi sai silloin yhden kisojen neljästä alkulohkosta. Vuoden 2025 EM-kisojen alkulohkokaupungeiksi on Tampereen lisäksi valittu Latvian Riika ja Kyproksen Limassol, sekä marraskuussa julkistettava kaupunki Puolassa. Turnaus huipentuu Riiassa pelattaviin pudotus- ja mitalipeleihin.

Susijengi on pelannut Tampereen uudessa palloilu- ja viihdepyhäkössä kerran jo viime elokuussa, jolloin se päihitti MM-karsintaottelussa Israelin hulppean 11 554 katsojan edessä.