TILANNEHUONE

Susijengin luotsi valmentamaan Japaniin

16.06.2024 15:24

Koripallo

Suomen koripallon maajoukkueen, Susijengin, päävalmentaja Lassi Tuovi on tehnyt kolmivuotisen valmentajasopimuksen Japanin liigan Yokohama B-Corsairsin kanssa. Tuovi on valmentanut maajoukkuetta kaudesta 2022 lähtien ja hän oli osa myös Serie A:n Virtus Bolognan valmennusta.

”Löysimme aika nopeasti ensimmäisten keskustelujen jälkeen yhteisen sävelen siitä, minkälaista valmennusta B-Corsairsin organisaatio tahtoo joukkueelleen, ja mitkä ovat puolestaan itselleni tärkeät asiat ja arvot, joita tahdon tuoda joukkueeseen”, Tuovi kertoo liiton haastattelussa.

”Suomi-korikselle kuuluu suuri kiitos tämän mahdollisuuden aukeamisesta. Japanissa ollaan oltu kiinnostuneita maajoukkueohjelmastamme jo pidemmän aikaa ja he ovat saaneet positiivisen kuvan osaamisestamme. Toivottavasti tämä yhteys kantaa hedelmää jatkossakin.”

”Koris on ollut hyvän aikaa nosteessa Japanissa ja lajin kasvupotentiaali on mieletön. Omalta osaltani edessä on hyppäys entuudestaan lähes täysin tuntemattomaan koripallokulttuuriin, mikä on toisaalta monellakin tapaa paras keino oppia”, Tuovi jatkaa.

Susijengillä on edessä olympiakarsintojen kesä.

”Nyt keskitytään täysillä Susijengin toimintaan ja lähdetään taistelemaan paikasta olympialaisissa.”