TILANNEHUONE

Susijengin mukana myös Tennesseen pelaaja

30.06.2022 14:28

Susijengin mukana myös Tennesseen pelaaja

Olivier Nkamhoua on mukana Susijengissä MM-karsinnassa.©AOP

Muu urheilu

Yhdysvaltain koripallon NCAA-liigan Tennesseen pelaaja ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 22, esiintyy maajoukkuepaidassa Lauri Markkasen ohella torstaina, kun Susijengi kohtaa Ruotsin MM-karsintaottelussa Espoossa.

Olli Nkamhouan kausi Tenneseessä päättyi alaraajavammaan helmikuussa. Hän on kuitenkin pelikunnossa MM-karsintaviikon alkaessa.

”Maaliskuun alusta toukokuun loppuun asti jumppasin ja kuntoutin päivittäin, kesäkuun alussa pääsin taas treenaamaan ja liityin Susijengiin 12. kesäkuuta, mistä lähtien olen treenannut täällä muun jengin mukana. Täydessä kunnossa en ole vielä, mutta nyt haetaan rytmiä ja pelikuntoa ja joka päivä tuntuu paremmalta”, Nkamhoua valottaa liiton haastattelussa.

”Täällä on yksittäisellä pelaajalla enemmän vapauksia pelata kuin Tennesseessä, koska suurin osa pelaajista on ammattilaisia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Pyrin itse siihen, että pystyn pelaamaan missä ympäristössä tahansa ja käyttämään vahvuuksiani joukkueen hyväksi.”

Susijengi kohtaa Ruotsin MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla torstaina 30.6. kello 18.30 alkaen. Ottelusta on suora lähetys Nelosella alkaen kello 18.00.