TILANNEHUONE

Susijengin olympiaunelma murusiksi

06.07.2024 23:44

Koripallo

Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtasi olympiaturnauksen välierässä lauantaina FIBA-rankingin kakkosen Espanjan. Susijengi tarvitsi ottelusta voiton ja matsista muodostui värikäs taistelu, jonka vei lopulta kuitenkin nimiinsä Espanja lukemin 81–74. Espanja eteni voitollaan turnauksen finaaliin Bahamaa vastaan.

Ensimmäisen neljänneksen päätteeksi Susijengi johti ottelua lukemin 20–17, sen jälkeen alkoi heikompi vaihe ja toinen neljännes meni Espanjalle peräti 21–10. Tauolla Espanja johti 38–30.

Kolmannella neljänneksellä Suomen heittopeli onnistui ja joukkue rynni pisteisiin 29–18 ja otti ottelussa johdon lukemin 58–56. Viimeinen neljännes oli osin hyvinkin tasaista taistelua, mutta se kääntyi lopulta Espanjalle numeroin 25–15.

Susijengin parhaat pistemiehet olivat Andre Gustavson 15 pistellään ja Mikael Jantunen 13 pisteellään. Espanjan tehokkain oli Willy Hernangomez 28 pisteellään.

Päävalmentaja Lassi Tuovi totesi Nelosen haastattelussa, että tulos oli pettymys varsinkin koska oltiin niin lähellä, mutta muistutti, että Susijengi tarjosi kuitenkin kovan luokan koripalloelämyksen.