Sveitsi MM-finaaliin – maalivahti tähtenä

25.05.2024 22:16

Jääkiekko

Sveitsi venyi yllätykseen ja eteni jääkiekon MM-kisojen finaaliotteluun kisaisäntä Tshekkiä vastaan. Puolustava mestari Kanada taipui välierässä rankkareilla. Sveitsi voitti ottelun lopulta maalein 3–2(2–0,0–1,0–1, 0–0). Kanada pelaa tänä keväänä MM-pronssista Ruotsia vastaan sunnuntaina.

Sveitsi aloitti välierän vahvasti ja meni 1–0-johtoon Kevin Fialan ylivoimamaalilla avauserän puolivälin jälkeen. Toisen kerran Sveitsi onnistui vain muutamaa minuuttia myöhemmin Nino Niederreiterille merkityllä 2–0-osumalla. Kanada onnistui vihdoin kavennuksessa toisen erän loppupuolella, kun Brandon Tanev sai kiekon Sveitsin maalivahti Leonardo Genonin selän taakse. Kanada haki pitkään tasoitusta, mutta Genoni torjui yritykset kaikin keinoin.

Kolmannessa erässä Kanada tuli vihdoin 2–2-tasoihin John Tavaresin ylivoimaiskulla. Päätöserässä Sveitsin vahva peli meni kuralle, kun joukkue otti ensin jäähyn kiekosta katsomaan ja sitten rasitti vielä väärä vaihto. Genonin torjunnat pitivät joukkueen kuitenkin pinnalla. Kymmenen minuutin jatkoaika ei selvittänyt voittajaa, joten ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jonka ratkaisi Sveitsin Sven Andrighetto.

Genoni torjui ottelussa 42 kertaa. Kanadan Jordan Binnington pysäytti 29 kiekkoa.

MM-finaali Sveitsi – Tshekki pelataan sunnuntaina kello 21.20. Pronssiottelu Ruotsi – Kanada alkaa 16.20.