Swiatek voitti taas Ranskan avoimet

08.06.2024 18:07

Tennis

Puolan Iga Swiatek, 23, voitti neljännen kerran urallaan ja kolmannen kerran peräkkäin Ranskan avoimen tennisturnauksen lauantaina.

Tenniksen maailmanlistan ykkösnainen voitti tämän vuoden Roland Garrosin loppuottelussa Italian Jasmine Paolinin, 28, erin 2–0 (6–2, 6–1). Paolinille finaali oli ensimmäinen Grand Slam -tasolla. Paolini on maailmanlistan 15:s.

Swiatekin lisäksi kolme peräkkäistä Ranskan avoimen mestaruutta ovat voittaneet myös Justine Henin ja Monica Seles.

”Tämä on suosikkiturnaukseni. Putosin melkein toisella kierroksella, joten iso kiitos tsemppaamisestani. Tämä on ollut todella tunteellinen turnaus minulle. Kaikille kiitos!”, Swiatek sanoi tenniskentällä.

Miesten finaali pelataan sunnuntaina ja vastakkain ovat Saksan Alexander Zverev ja Espanjan Carlos Alcaraz.