TILANNEHUONE

Tähtiveskarin siirto voi avata Carljohan Erikssonille pääovet

06.01.2022 22:02

Tähtiveskarin siirto voi avata Carljohan Erikssonille pääovet

Carljohan Erikssonin ura jatkuu Skotlannissa. @ AOP

Jalkapallo

Loistokauden Ruotsissa pelannut Suomen maajoukkuemaalivahti Carljohan Eriksson siirtyy Skotlannin Valioliigassa pelaavaan Dundee Unitediin. Eriksson teki seuran kanssa kesään 2024 asti ulottuvan sopimuksen. Siirron lopullinen varmistuminen edellyttää vielä työluvan saamista.

26-vuotias Eriksson on alkujaan HJK:n kasvatti. Hän on pelannut HJK:n ja Klubin lisäksi HIFK:ssa, josta hän siirtyi ensin 2018 Jonköpings Södraan ja sieltä vuonna 2019 Mjälby AIF:aan. Eriksson valittiin päättyynellä kaudella Allsvenskanin parhaaksi maalivahdiksi.

Hän debytoi Suomen A-maajoukkueessa syyskuussa ottelussa Walesia vastaan.

Dundee Unitedissa pelaa myös toinen suomalaispelaaja, Ilmari Niskanen. Seuran suurin suomalaislegenda on Mixu Paatelainen, joka pommitti 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa 133 liigaottelussa 33 maalia.

Jukka Rönkä: Erinomainen siirto Erikssonin kannalta, sillä Dundee Unitedin ykkösmaalivahti Benjamin Siegrist siirtyy todennäköisesti jo tammikuussa muualle ja Eriksson voi nousta saman tien seuran ykkösmaalivahdiksi. Jos Siegrist ei siirry tammikuussa, silloin Erikssonin on odotettava kesään asti penkillä, sillä Siegristin sopimus päättyy kesällä ja hän pääsee siirtymään ilmaisilla papereilla. Ottajista sveitsiläisillä ei ole pulaa. Celticin lisäksi hänestä on ollut kiinnostunut useampi Bundesliigan seura. Erikssonille tämä on erinomainen näytönpaikka. Jos rahkeet riittävät, siirto suurimpiin ympyröihinkin on mahdollista.