TILANNEHUONE

Tallinnan sprintissä kompuroitiin – Kähärä kahdeksas

21.03.2023 21:37

Tallinnan sprintissä kompuroitiin – Kähärä kahdeksas

Jasmin Kähärä hiihti kahdeksanneksi.©AOP

Maastohiihto

Viron Tallinnassa hiihdettiin tiistai-iltana maastohiihdon maailmancupin sprintti. Sekä naisissa että miehissä voitto meni jälleen Norjaan. Kisaa värittivät lukuisat kaatumiset.

Naisten kilpailun ykkönen oli loppusuoran kirillään iskenyt Kristine Stavås Skistad, joka jätti kakkoseksi Ruotsin Jonna Sundlingin. Voitto oli Skistadille kolmas peräkkäinen sprinttivoitto. Kisan kolmas oli Sveitsin Nadine Fähndrich.

Paras suomalainen oli välieriin edennyt ja niissä neljänneksi hiihtänyt Jasmin Kähärä. Välilerässä Kähärän menoa hidasti edellä menneen Norjan Ane Appelkvist Stensethin kaatuminen. Lopputuloksissa Kähärä oli kahdeksas ja se on hiihtäjän paras maailmancupin sijoitus. Jasmi Joensuu oli välieränsä viides ja lopputuloksissa 11:s.

Kerttu Niskanen jäi erävaiheeseen. Hänen erässään hiihtivät voittajakaksikko Skistad ja Sundling, sekä myös Yhdysvaltojen Jessie Diggins. Niskanen oli tuloslistan 22:s.

Hilla Niemelä oli kisan 38:s, Maaret Pajunoja 41:s. Anni Alakoski ei startannut.

Miesten kisan voittaja oli tietysti Johannes Hösflot Kläbo ylivoimaisena. Kisan toinen oli Ranskan Lucas Chavanat +2,6 jääneenä. Kolmanneksi hiihti Norjan Even Northug.

Suomalaisista Niilo Moilanen oli puolivälieränsä kolmas ja jäi niukasti välierästä. Lopputulossija oli  15:s. Lauri Vuorinen oli puolivälieränsä 6:s ja lopputulosten 28:s. Verneri Poikolainen oli kisan 30:s, Wiljam Mattila 46:s, Emil Liekari 54:s ja Verneri Suhonen 64:s.