Tampa Bay vei voiton – Panthersin kausi päättyi tylysti

24.05.2022 06:49

Andrei Vasilevskiy teki ottelussa hulppeat 49 torjuntaa.@AOP

Florida Panthersin kausi päättyi maanantaina. Tampa Bay Lighting voitti ratkaisevan ottelun 2-0 ja koko toisen kierroksen pudotuspelisarjan tylysti 4-0 ja eteni jälleen idän konferenssifinaaliin. Puolustava mestari kohtaa silloin joko Carolina Hurricanesin tai NY Rangersin.

Tampa teki kaksi maalia toisessa erässä, mutta Floridan valmentaja Andrew Burnett haastoi ne molemmat ja haastot menivät läpi. Lopulta Tampa teki maalinsa kolmannessa erässä, kun Pat Maroon onnistui erän alussa ja Ondrej Palat laittoi kiekon tyhjiin erän lopussa. Runkosarjan ykkösjoukkue Florida, ei onnistunut kertaakaan. Andrei Vasilevskiy teki Tampan maalilla huikeat 49 torjuntaa. Nollapeli oli hänelle kuudes. Panthersin Sergei Bobrovsky torjui 24 kiekkoa.

Floridan maalit jäivät vähiin koko sarjassa. Kolmessa aiemmassa ottelussa joukkue oli tehnyt vain yhden maalin per peli.

”Meidän täytyy vielä kehittyä. Luulin, että olemme valmiita seuraavaan askeleeseen, mutta ikävää kyllä emme pärjänneet”, päävalmentaja Brunette sanoi lehdistölle.

”He ovat mestareita syystä. Me haluamme olla kuin he.”

Brunetten jatko Floridassa on vielä auki.

”Rakastan tätä joukkuetta ja haluan tulla takaisin, mutta päätös ei  oikeastaan ole minun”, Brunette kommentoi ESPN:lle.

Aleksander Barkov teki Tampa-sarjssa vain yhden syöttöpisteen.

”Tämä oli paras pelimme, mutta se ei riittänyt”, Barkov kuittasi ESPN:lle.

Joe Thornton pelasi Floridan kokoonpanossa reilut kuusi minuuttia. Se oli 42-vuotiaan hyökkääjän 187:s pudotuspeliesiintyminen. Thorntonin odotetaan ilmoittavan eläköitymisestään kauden päätteeksi.

MUUTA: St. Louis Blues hävisi Colorado Avalanchelle maalein 3-6 kotihallissaan. Coloradon Nazem Kadri teki ottelussa kypärätempun ja Mikko Rantanen teki ottelussa maalin aivan ottelun lopulla, kun hän ohjasi kiekon maaliin ottelun viime sekunneilla. Maali on Rantasen ensimmäinen pudotuspeleissä. Ville Husso torjui Blues maalilla 31 laukausta.

Ottelusarja Coloradolle 3-1.