Tampa jyräsi Washingtonin – Boston yhä putkessa

14.11.2022 07:11

Tampa Bay juhli sunnuntaina kotivoittoa.©AOP

Tampa Bay Lightning voitti Washingtonin kotonaan maalein 6-3. Tampa teki neljä maalia heti ensimmäisessä erässä. Washingtonin Alex Ovetshkinin tehopistetahti on hieman hiipunut. Tähtihyökkääjä on kerännyt viimeisissä kolmessa ottelussa vain yhden syöttöpisteen. 37-vuotias pelaaja jahtaa maagista 800 tehopisteen rajaa. Hänellä on pinnoja kasassa nyt 788. Ovetshkin kuittasi jo viime viikolla eniten samassa seurassa tehtyjen maalien ennätyksen, kun hän iski 787:nnen maalinsa ottelussa Oilersia vastaan.

Matias Maccelli pelasi reilut 15 minuuttia ja Juuso Välimäki yli 19 minuuttia, kun Arizona Coyotes kävi vierailulla New Yorkissa. Rangers oli vahvempi maalein 4-1. Tulokkaiden pistepörssiä johtava Maccelli laukoi ottelussa kahdesti maalia kohden, mutta onnistumista ei tullut. Rangersin Kaapo Kakko jäi myös ilman tehoja. Rangersin maaleista vastasivat Barclay Goodrow, Adam Fox, Chris Kreider ylivoimalla ja Ryan Carpenter. Coyotesin 1-3-kavennuksen teki Clayton Keller ylivoimalla kolmannessa erässä.

Boston porskuttaa vahvasti Atlantic divisioonan kärjessä. Sunnuntaina Vancouver Canucks sai kyytiä TD Gardenilla maalein 5-2. Voitto oli Bruinsille yhdeksäs peräkkäinen kotihallissa. Muuten joukkue on neljän ottelun voittoputkessa.

San Jose Sharks ja Minnesota ratkaisivat keskinäisen rangaistuslaukauksilla. Sharks vei pisteet Alexander Barabanovin viidennen kierroksen onnistumisella. Ottelu päättyi Sharksille lukemin 3-2. Myös Seattle Krakenin ja Winnipegin välinen venyi jatkoille. Jets kuittasi vierasvoiton jatkoajalla ja maalein 3-2.