Tampa löylytti Dallasin – Flyersin Ristolaiselle syöttöpinna

05.12.2023 06:36

Dallas Star kohtasi Tampa Bay Lightningin peräkkäisessä ottelussa maanantaina. Meno ei Dallasilta sujunut lauantain tapaan, jolloin se voitti Tampan 8–1. Nyt Tampa päätti neljän ottelun tappioputkensa Dallasin kustannuksella maalein 4–0 (2–0,0–0,2–0). Vaihtoon edellisessä ottelussa pakotettu Tampan maalivahti Andrei Vasilevski torjui nollan pysäyttämällä 25 kiekkoa. Nollapeli oli vahdin ensimmäinen tällä kaudella ja 33:s koko NHL-uralla.

Dallasin valmentaja Pete DeBoer sanoi, että odottikin Tampan tulevan kovaa päälle edellisen ottelun järkyttävän häviön jälkeen.

”Heidän parhaat pelaajansa pelasivat aivan eri tasolla tänään”, DeBoer totesi.

Ottelu päätti Dallasin Joe Pavelskin yhdeksän matsin pituisen pisteputken. Tampan Victor Hedman pelasi pitkän NHL-uransa tuhannen ottelun.

Carolina Hurricanes sai aikaan yhden maalin ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.  Siitä vastasi Martin Necas toisen erän lopulla. Jets voitti kotonaan maalein 2–1. Antti Raanta oli Canesin maalilla ja torjui 19 kiekkoa.

Krakenin Eeli Tolvanen syötti Vince Dunnin tekemän 2-3-ylivoimakavennuksen kolmannen erän alussa ottelussa Montrealia vastaan. Syöttöpinna on suomalaisen kauden 11:s. Montreal kuitenkin voitti kotiottelunsa maalein 4–2.

Joona Koppanen oli jälleen Pittsburgh Penguinsin mukana maanantaina ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Koppanen pelasi ensimmäisessä NHL-ottelussaan sunnuntaina reilut seitsemän minuuttia, nyt peliaikaa irtosi yli yhdeksän minuuttia. Tehopisteitä ei varissut, laukauksia tuli kummassakin ottelussa kaksi. Flyers voitti kotonaan ottelun lopulta jatkoajalla 2–1 (0–1,1–0,0–0,1–0). Kauden neljännen ottelunsa pelannut Flyersin puolustaja Rasmus Ristolainen poimi kauden ensimmäisen tehopinnansa syöttämällä Tyson Foersterin 1–1-tasoituksen toisessa erässä. Ottelun voittomaalin teki Sean Couturier jatkoajan lopulla. Sidney Crosby vastasi Pittsburghin ainoasta.