Tampa löysi pelinsä kotihallissaan – Rantanen tehokkaana

21.06.2022 06:49

Gabriel Landeskog teki Coloradon maalit kolmospelissä.@AOP

Ei ole helppoa voittaa vieraspeliä Stanley Cup -finaalisarjassa. Tampa Bay Lightning löysi finaaligruuvinsa taas kotijäällään ja voitti Colorado Avalanchen kolmospelissä maalein 6-2.

Maalinteon aloitti kuitenkin Colorado. Gabriel Landeskog onnistui ylivoimalla, kun ottelua oli tahkottu reilut kahdeksan minuuttia. Sitä ennen maalinteossa onnistui joukkueelta jo Valeri Nitshushkin, mutta Tampa haastoi maalin, koska näki sen syötön paitsiona ja haaste meni läpi. Tampa siirsi ottelin vielä ensimmäisessä erässä Anthony Cirellin ja Ondrej Palatin maaleilla 2-1:een.

Toisessa erässä Tampan Nicholas Paul iski 3-1:een heti alussa. Landeskog kavensi toisella ylivoimaosumallaan ottelun 3-2:een noin viiden minuutin pelin jälkeen. Tampa jyräsi loppuerän. Maaleja tekivät Steven Stamkos, Pat Maroon ja Corey Perry ylivoimalla.

Maroonin osuman jälkeen edellisessä ottelussa nollapelin 16 torjunnalla pelannut Darcy Kuemper vedettiin maalilta. Kuemper teki 19 torjuntaa ja päästi viisi. Pavel Francouz torjui loppuottelun. Hän torjui yhdeksän kertaa ja päästi yhden. Tampan Andrei Vasilevski pelasi toisen ottelun megatappion jälkeen jälleen huipputasollaan. Torjuntoja tuli peräti 37.

Mikko Rantanen oli syöttämässä joukkueensa molempia maaleja. Jääaikaa hänelle kertyi tällä kertaa 17.25 minuuttia. Artturi Lehkonen keräsi plusmiinus-tehoiksi -3 ja pelasi reilut 15 minuuttia ilman pinnoja.

Colorado pelasi ilman Andre Burakovskya, joka loukkaantui edellisessä ottelussa. Tampalta puuttui Brayden Point. Lisäksi Nikita Kutsherov loukkantui tämän ottelun kolmannessa erässä.

Otteluvoitot Coloradolle 2-1.