Tampa meni johtoon sarjassa – Rangers jo vaikeuksissa

10.06.2022 06:26

Tampan pelaajat juhlivat torstaina kolmea maalia.@AOP

Tampa Bay Lightning otti ensimmäistä kertaa johtoaseman konferenssifinaalisarjassa NY Rangersia vastaan torstaina. Kohtaaminen oli joukkueiden viides ja Tampa onnistui voittamaan Rangersin Madisonilla maalein 3-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Toisen erän puolivälissä Rangersin Ryan Lindgren teki pudotuspelien toisen maalinsa ja vei joukkueensa 1-0-johtoon. Erän lopulla Tampan venäläispuolustaja Mikhail Sergachev teki puolestaan ensimmäisen pudotuspelimaalinsa ja tasoitti ottelun 1-1:een. Puolustaja oli tehokas myös kolmannen erän lopulla, hän syötti Ondrej Palatin 2-1-maalin. Brandon Hagel varmisti Tampan 3-1-voittolukemat ottelun viimeisellä peliminuutilla laittamalla kiekon tyhjään maaliin. Rangers onnistui tekemään vain yhden maalin jo toisessa ottelussa peräkkäin. Kaapo Kakon ketju ei saanut paljoa peliaikaa yhdessä torstaina. Kakko oli jäällä reilut kymmenen minuuttia. Tampa on yhden voiton päässä Stanley Cup finaaleista.

Tampa Bay johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 3-2. Kuudes ottelu pelataan Floridassa sunnuntaina.