TILANNEHUONE

Tänak voitti Ruotsissa – Lappi vei Power Stagen

12.02.2023 14:25

Tänak voitti Ruotsissa – Lappi vei Power Stagen

Ott Tänäk oli lopulta tyytyväinen Ruotsin rallin tulokseen.©AOP

MM-ralli

Ruotsin MM-rallin voittoon ajoi lauantaina kärkipaikalle siirtynyt Ford-kuski Ott Tänak. Tasavahvan suorituksen ajanut virolainen, otti rallin erikoiskokeilla kuitenkin vain yhden voiton. Rallin voitolla Tänak siirtyi myös MM-sarjan kärkeen.

Rallin kakkonen oli Hyundain Craig Breen. Hän jäi voittajalle +18,7 sekuntia. Kolmanneksi tuli Hyundain Thierry Neuville, joka nousi jo kakkoseksi 17:nnen erikoiskokeen jälkeen, kun loistavan alkurallin ajaneelle Breenille taktikoitiin tallimääräyksellä 10 sekunnin aikarangaistus. Taktikoinnin tarkoituksena oli auttaa koko kauden ajavaa tallikaveri Neuvillea keräämään maksimipisteet rallista. Neuville teki Power Stagella kuitenkin pahan ajovirheen ja Breen peittosi sen myötä belgialaisen.

Kalle Rovanperä kärsi ensimmäisen rallipäivän auraajan roolista viikonlopun alusta loppuun. Hän ei pystynyt nousemaan enää lauantaina kovimpaan kärkitaistoon mukaan, mutta kamppaili kolmossijasta. Lopulta Rovanperä oli rallin neljäs ja hän veti pohjat yhteensä  kuudelle rallin erikoiskokeelle. MM-sarjassa hän on toisena. Rovanperä huomautti maalissa, että Meksikossa ei sitten tarvitse aurata.

Hyundain Esapekka Lappi ajoi rallin päättäneen Power Stagen nopeimmin. Lappi putosi rallin kärkikastista kuitenkin lauantaina törmättyään rengasongelmiin ja lopulta hankeen. Rallin lopputuloksissa Lappi oli seitsemäs.

WRC2-luokan voittoon ajoi Skodallaan ruotsalainen Oliver Solberg. Sami Pajari oli omalla Skodallaan luokan kolmas. Hän jäi kärjelle +1.15.1.

Tulokset tästä.