TILANNEHUONE

Tänak voittoon, Rovaperä kakkonen, Lappi nilkutti maaliin

07.08.2022 14:43

Tänak voittoon, Rovaperä kakkonen, Lappi nilkutti maaliin

Kalle Rovanperä jäi kakkostilalle Jyväskylässä. ©AOP

MM-ralli

Jyväskylän rallin voittoon ajoi sunnuntaina Huyndain virolaiskuski Ott Tänak. Voitto on Tänakin uran kolmas Jyväskylässä. Voittajan ralli oli hankala. Auto ei ollut mieleinen, mutta virolainen painoi silti menemään tasaisesti. Erityisesti perjantain erikoiskokeilla Tänak veti kaulaa takana tuleviin.

Toiseksi ajoi jyväskyläläisyleisön lemmikki Toyotan Kalle Rovanperä. Hän jäi voittajalle lopulta vain 6,8 sekuntia. Rovanperän menestys kärsi varsinkin ensimmäisen ajopäivän aura-auton roolista. Rovanperä ajoi lopulta pohjat peräti kahdeksalla ek:lla. Rovanperä voitti powerstagen ja otti siitä vielä lisäpisteet. Rovanperä johtaa MM-sarjaa suvereenisti ja onnistuessaan Belgiassa kahden viikon päästä, hän voi jo varmistaa kauden mestaruuden.

”Hieno viikonloppu. Olisin halunnut voittaa kotirallin, mutta jos katsoo isoa kuvaa, niin tämä meni hyvin. Taistelimme ja voimme olla ylpeitä siitä, mitä teimme”, Rovanperä totesi Ylellä.

Toyota sai kaksi miestä palkintopallille, kun rallin kolmas oli Esapekka Lappi. Kuskin hieno sijoitus oli vaarassa toiseksi viimeisen ek:n aikana, kun Lappi ajoi ulos pellolle vetäen näyttävästi kolme pyörähdystä katon kautta ympäri. Rytäkässä hajosi tuulilasi, mutta hurjapää oli mukana vielä viimeisellä ek:lla. Se ajettiin laskettelulasit päässä ja ilman tuulilasia. Lappi nilkutti kalkkiviivalle jääden voittajalle rallissa +1.20,7.

Teemu Suninen ajoi Huyndaillaan kahdeksanneksi ja WRC2:n voittoon. Emil Lindholm ajoi Skodalla yhdeksänneksi. Fordilla ajanut Jari Huttunen pettyi ensimmäiseen WRC1-kokemukseensa ja ensimmäinen näyttöpaikka ykköstasolla meni pieleen teknisten vikojen vuoksi. Hän oli rallin kymmenes.

Katso tulokset tästä.