Tanska mursi Suomen muurin ja vei isot pisteet mukanaan

10.09.2023 20:55

Jonas Wind esitteli taitojaan Matti Peltolalle. @ AOP

Jalkapallo

Suomen matka jalkapallon EM-lopputurnaukseen mutkistui haastavammaksi, kun Tanska kävi hakemassa sunnuntaina arvokkaan 1-0 (0-0) -vierasvoiton Huuhkajista Olympistadionilta.

Suomi oli koko ottelun Tanskan jyrän alla, mutta näytti kestävän tanskalaisten vyörytyksen. Lopulta muuri murtui kuitenkin 85 minuutin pelin jälkeen,  kun Joakim Maehle löysi vapaana olleen Pierre-Emile Höjbjergin, joka laukoi 20 metristä maapallon tarkasti alanurkkaan.

Tanska oli lähellä maalintekoa jo aiemmin. Ensimmäinen huippuvaarallinen paikka aukeni 50 minuutin pelin jälkeen, kun Christian Eriksen ampui 20 metristä kierteisen vapaapotkun takakulmaa kohti, mutta Lukas Hradecky heittäytyi vasemmalle ja torjui Eriksen vedon ilmiömäisesti.

Reilua kymmenen minuuttia myöhemmin Hradecky venyi jälleen huipputorjuntaan, kun Christian Norgaard tykitti 20 metristä pallon yläriman alle.

Tanska voitti pallonhallinnan 64-36 ja laukaukset 16-4. Myös Tanskan maaliodote oli parempi numeroin 0,55-0,14.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Ylen haastattelussa pelin jälkeen, että tappio maistui katkeralta.

”Tanska oli kiistatta parempi joukkue, mutta sitä sopi tietenkin odottaa. Heidän pelaajiensa arvo on 400 miljoonaa ja meidän 30 miljoonaa, joten jossain se näkyy. Taistelutahtomme oli hyvä ja puolustimme hyvin muutamaa paikkaa lukuun ottamatta”, Kanerva sanoi.

”Emme toki pystyneet luomaan omia paikkoja. Toki tiedettiin, että niitä vastaan voidaan kontrata ja saimmekin muutaman hyvän vastaiskun, mutta niistä ei saatu kuitenkaan mitään tulostaululle”, Kanerva harmitteli.

Tanska siirtyi voittonsa myötä H-lohkon kärkeen. Tanskalla on kuuden ottelun jälkeen 13 pistettä. Suomi ja Pohjois-Irlannin sunnuntaina 1-0 voittanut Kazakstan ovat pisteen Tanskaa perässä.

Suomi kohtaa seuraavaksi lokakuun 14. päivä vierasottelussa Slovenian ja kolmea päivää myöhemmin Kazakstanin Helsingissä.