TILANNEHUONE

Tanska yllätti jälleen vaisun Englannin

20.06.2024 21:00

Euro2024

Tanska teki ihmetempun Frankfurtin surkeakuntoisella kentällä ottelussa ennakkosuosikki Englantia vastaan. Ottelu päättyi tasatulokseen 1–1 avauspuoliajan maaleilla.

Englanti teki ensimmäisen maalin. Harry Kane viimeisteli pallon maaliin ottelun 18. minuutilla. Sen jälkeen Englanti taas passivoitui, mutta ottelu ei ollut siinä. Tanska tuli tasoihin 34. minuutilla Morten Hjulmandin upealla vedolla. 68. minuutilla Englannin päävalmentaja Gareth Southgate teki triplavaihdon ottamalla tähtikaartinsa Phil Fodenin, Kanen ja Bukayo Sakan vaihtoon. Tilalle tulivat Eberechi Eze, Jarrod Bowen ja Ollie Watkins. Hieman myöhemmin myös Tanska otti vaihtoon Hjulmandin ja Christian Eriksenin. Tilalle tulivat Christian Norgaard ja Andreas Skov Olsen. Tuoreet jalat toivat otteluun energiaa, muttei maaleja. Englannille riittää  sen keräämät neljä pistettä ja se johtaa C-lohkoa. Jatkopaikka häämöttää.

Torstain ensimmäisessä ottelussa Slovenia oli pitkään kiinni EM-historiansa ensimmäisessä voitossa ottelussa Serbiaa vastaan. Voitto vesittyi kuitenkin Serbian viimehetken maaliin ja ottelu päättyi myös 1–1-tasatulokseen. Slovenian maalin viimeisteli Zan Karnicnik ottelun 69. minuutilla ja Serbian maalista vastasi Luka Jovic 90+5 minuutilla. Ottelu päättyi heti sen jälkeen. Molemmilla joukkueilla on kaikki vielä pelissä ja seuraavaksi Slovenialla on vastassa Englanti ja Serbialla Tanska tiistaina pelattavissa otteluissa.