Tanskan nuori tähti kuritti Huuhkajia

23.03.2023 23:41

Oliver Antman sai ottelussa myös keltaisen kortin.©AOP

Huuhkajat

Suomen jalkapallon miesten A-maajoukkue kohtasi torstaina vuoden 2024 EM-kisojen ensimmäisessä karsintaottelussaan Tanskan Kööpenhaminan Parkenilla. Tanska oli ottelun ennakkosuosikki ja veikin ottelun nimiinsä maalein 3-1 (1-0). 20-vuotias tanskalaishyökkääjä Rasmus Højlund onnistui matsissa täydellisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla Huuhkajilla oli pari mukavaa paikkaa, mutta tulosta niistä ei syntynyt. Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin viimeisteli Tanskan Højlund ottelun 21. minuutilla. Tanska koki jaksolla myös takapakin, kun puolustuksen Andreas Christensen loukkaantui ja jouduttiin ottamaan vaihtoon.

Toisen puoliajan Suomi aloitti vahvasti ja onnistui 53. minuutilla 1-1-tasoitusmaalissa. Teemu Pukki syötti tarkan ja matalan pallon hyökkäysalueella Oliver Antmanille, joka veti pallon tarkasti maaliin. Suomen maalivahti Lukas Hradecky teki puoliajalla sarjan hienoja huipputorjuntoja, kun Tanska pommitti ja yritti johtomaalia urakalla.

Tanska onnistui lopulta viimeistelemään johtomaalinsa 81. minuutilla. Maalin teki kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta jälleen Højlund. Nuori taituri onnistui vielä uudelleen. Hän viimeisteli hattutemppunsa ajassa 90+3.

Suomen karsinnat jatkuvat ensi sunnuntaina Pohjois-Irlantia vastaan.