Taponen ensin viides ja sitten ensimmäinen

10.02.2024 14:33

Tuukka Taponen on hyvissä asemissa Lähi-idän sarjassa.©Scuderia Ferrari

Muu urheilu

Tuukka Taponen johtaa Lähi-idän Formula Regional -sarjaa 46 pisteen turvin lauantaina Abu Dhabissa ajettujen kahden kisan jälkeen.

Lauantain ensimmäisessä kisassa Taponen oli viides lähdettyään yhdeksännestä ruudusta matkaan. Kilpailun voitti Mumbai Falconsin Rafael Camara. Taponen jäi voittajasta +1.496 sekuntia.

Toisessa kisassa Taponen kuittaisi voiton. Taponen johti kakkoskisaa alusta loppuun, vaikka radalla kävi kahdesti turva-auto ja siksi otettiin uusintalähtöjä. Kisan kakkonen oli Mumbai Falconsin James Wharton, joka jäi Taposesta reilut 1,5 sekuntia. Kisan kolmas oli Taposen R-ace GP:n tallikaveri Zachary David.

Taponen on kerännyt sarjassa kokoon 195 pistettä. Pahimmalla kilpakumppanilla ja sarjassa toisena olevalla Taylor Barnardilla pinnoja on 149.