Taponen onnistui Lähi-idässä – voitto ja hieno nousu

20.01.2024 20:49

Muu urheilu

Viime kaudella F4-luokkaa ajanut Tuukka Taponen, 17, aloitti Lähi-idän Formula Regional -sarjassa, FRMEC, vahvasti lauantaina Yas Marinan radalla Abu Dhabissa. Suomalaislupaus voitti ensimmäisen kisan ajaen lähdöstä maaliin johdossa. Hän voitti toiseksi tulleen tallikaverinsa, Norjan Martinius Stenshornen, peräti neljällä sekunnilla. Kisan kolmas oli Theophile Nael Sainteloc Racingin autolla. Hän jäi Taposelle yli kuusi sekuntia.

Päivän toisessa kisassa R-ace -tallia edustava Taponen teki kovan nousun. Hän lähti ruudusta kymmenen ja oli maaliviivalla neljäntenä. Kisan voitti Nael, toisen sijan kuittasi PHM Racingin Tasanapol Inthraphuvasak ja kolmas oli Pinnacle Motorsportin Mari Boya. Stenshorne jäi viidenneksi häviten Taposelle reilut 0,7 sekuntia.

Kisaviikonloppu jatkuu sunnuntaina kello 16.50. Perjantain aika-ajoissa hyvin onnistunut Taponen starttaa silloin taas paalulta.

Sarjassa Taponen on lauantain jälkeen toisella sijalla ja vain pisteen päässä Stenshornesta, joka johtaa sarjaa. Rookie-sarjan johto on Taposen hallussa.