Taposella hyvä viikonloppu Dubaissa

04.02.2024 11:37

Tuukka Taponen on yhä sarjakärjessä kolme Lähi-idän kisan jälkeen.© Scuderia Ferrari

Muu urheilu

Lähi-idän Formula Regional -sarja jatkui viikonloppuna Dubain Autodrome Circuitilla. R-ace GP:n suomalaiskuljettaja Tuukka Taponen, 17, jatkoi vahvoja otteitaan.

Lauantaina ajetuissa kahdessa kilpailussa Taponen oli ensin palkintopallin toisella korokkeella ja sitten hän ajoi yhdeksännestä lähtöruudusta kisan seitsemänneksi. Taponen oli tyytyväinen siihen, että pinnoja ropisi päivän aikana lisää tilille.

Sunnuntaiaamun kisaan Taponen starttasi toisesta lähtruudusta ja nousi hetkeksi myös kärkeen. Mumbai Falconsin brasilialaislupaus Rafael Camara kuittasi kuitenkin lopulta voiton, joten suomalainen otti kisassa viikonlopun toisen kakkossijansa. Camaralle voitto oli ensimmäinen sarjassa.

Kolmen kisaviikonlopun jälkeen Taponen johtaa edelleen Lähi-idän Formula Regional sarjaa 142 pisteellään. Ero kakkosijalla olevaan PHM Aix Racingin brittikuksi Taylor Barnardiin on 32 pistettä. Kolmantena sarjassa on Taposen norjalainen tallikaveri Martinius Stenshorne 108 pisteellään.

Sarja jatkuu ensi viikonloppuna Abu Dhabissa.