TILANNEHUONE

Tappara hankki kaksi pelaajaa Ruotsista

14.07.2023 18:41

Tappara hankki kaksi pelaajaa Ruotsista

©AOP

Liiga

Tappara tiedottaa tehneensä yksivuotiset pelaajasopimukset ruotsalaispuolustaja Mattias Bäckmanin sekä tsekkihyökkääjä Radek Mužíkin kanssa. Kumpaankin sopimukseen sisältyy kolmen kuukauden koeaika.

30-vuotias Bäckman on viime vuosina taistellut loukkaantumisten kanssa ja hakee nyt uutta alkua. Viime kaudella hän pystyi pelaamaan vain kolme SHL-ottelua seuransa Linköpingin paidassa. Neljän edellisen kauden aikana hän pelannut joukkueessa ainoastaan 39 ottelua pistein 3+14.

”Mattias on kokenut puolustaja, jolla on ollut viime vuosina paljon haasteita loukkaantumisten kanssa. Hänellä on kuitenkin todella kova halu pelata vielä jääkiekkoa ammattilaistasolla. Hän on kokonaisvaltainen kahden suunnan puolustaja, joka pystyy tarvittaessa tekemään myös pisteitä”, Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa kommentoi seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Örebrossa pelannut Mužík, 22, on pelannut Ruotsin liigaa pitkään myös Luulajassa. Ruotsissa pelejä kerääntyi yhteensä 112.

”Radek on vasta nuori pelaaja, mutta hänellä on jo runsaasti kokemusta Ruotsin pääsarjatasolta. Hän on energinen ja isokokoinen hyökkääjä, jolla on kaikki ainekset nousta aina huippupelaajaksi asti. Tällä hetkellä hän tuo leveyttä hyökkäyskalustoomme”, Tuomenoksa kommentoi.