TILANNEHUONE

Tappara ja Pelicans ensimmäisiin voittoihin

05.04.2024 21:46

Liiga

Jääkiekon SM-liigan välierät alkoivat perjantaina, kun Tappara isännöi KalPaa ja Pelicans sai vieraakseen Kärpät. Erikoistilanteet olivat isoissa rooleissa molemmissa halleissa. Ensimmäisiin voittoihin nousivat Tappara ja Pelicans.

Tappara – KalPa 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0)

Pelicans – Kärpät 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)

Tappara – KalPa -matsia tahkottiin hyvin tasaisissa tunnelmissa, kunnes avauserän puolivälissä KalPa joutui alivoimalle. Kuopiolaisten huippuunsa viritetty av toimi silti taas. Benjamin Korhonen karkasi maalipaikalle ja viimeisteli rystyvedollaan 1–0- alivoimamaalin. Tappara tasoitti ottelun toisen erän alkupuolella Nick Halloranin 1–1-ylivoimamaalilla. Erän puolivälissä isännät meni 2–1-johtoon Heikki Liedeksen taiteilemalla yv-maalilla ja heti perään KalPan Anton Karlsson kuitenkin tasoitti 2–2:een. Kolmas erä oli maaliton. Ottelun voittomaali tuli jatkoerän lopulla ja sen teki Tapparan Tobias Ekberg, jolle pudotuspelimaali oli koko uran ensimmäinen.

Myös Lahdessa oli tasaista. Pelicans antoi Kärpille ylivoimamahdollisuuden avauserän puolivälin jälkeen, kun jäällä kurvasi liikaa pelikaaneja. Oululaisten Joonas Kemppainen rokotti heti ja iski ottelun 1–0:aan ylivoimalla. Pelicans pelasi vahvasti toisessa erässä ja tuli tasoihin erän jälkipuoliskolla Patrik Carlssonin laittaessa kiekon Kärppä-verkkoon tehokkaan yv-kuvion päätteeksi. Pelicans meni 2–1-johtoon kolmannen erän puolivälissä Aatu Jämsenin osumalla, josta tuli myös voittomaali, vaikka Kärpät haki lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia.

Otteluparit kohtaavat taas lauantaina Oulussa ja Kuopiossa.