Tappara juhlii seurahistoriansa 20. Suomen mestaruutta

28.04.2024 19:19

Liiga

Tappara varmisti kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa, kun se kaatoi viidennessä finaalissa Pelicansin Tampereella 3-0 (0-0, 1-0, 2-0). Näin Tappara vei mestaruuden otteluvoiton 4-1.

Tappara siirtyi johtoon toisessa erässä, kun Heikki Liedes iski ajassa 31.30 Tapparan avausmaalin. Syötön maaliin antoivat Otto Rauhala ja Nicholas Baptiste.

Edellisessä ottelussa loistanut Anton Levtchi siirsi Tapparan jo 2-0-johtoon kolmannen erän alussa Pelicansin pelatessa alivoimalla. Esityön Levtchin maaliin tekivät Petri Kontiola ja Valtteri Kemiläinen.

Tapparan mestaruuden kruunasi Philip Granath iskemällä kiekon tyhjiin vain kahdeksan sekuntia sen jälkeen, kun Pelicans oli ottanut maalivahti Niklas Kokon maalilta. Ottelua oli pelattu maalin syntyessä 58.13. Pelicans pelasi maalin syntyessä vajaalla Lubos Horkyn istuessa jäähyllä.

Tapparan sunnuntaina varmistunut mestaruus on sen 20:s, kun mukaan lasketaan myös TBK:n kolme Suomen mestaruutta vuosina 1953-1955.

Tapparan mestaruus on erityisen makea seuran ruotsalaiselle päävalmentajalle Rikard Grönborgille, joka palkattiin monien kauhistukseksi Tapparan päävalmentajaksi viime keväänä Jussi Tapolan jälkeen. Grönborgin uran tähtihetkinä olivat Ruotsin maajoukkueen voittamat maailmanmestaruudet 2017 ja 2018.