Tappara ryöstöretkellä – Pelicans taipui kotonaan

22.04.2024 21:06

Liiga

Jääkiekon Liigan finaalisarja jatkui maanantaina Lahdessa. Ensimmäisen ottelun Tampereella 1–3-lukemin hävinnyt Pelicans pääsi kotijäälleen, mutta sekään ei nyt auttanut pussinokkia. Pelicans taipui lukemin 1–3 (0–1,2–1,1–0) ja Tappara johtaa sarjaa nyt 2–0.

Tapparan ensimmäisen maalin teki Heikki Liedes avauserän puolenvälin jälkeen. Seuraava maali tuli toisen erän puolivälin tuntumassa, kun Tapparan Veli-Matti Savinainen taituroi kiekon maalivahti Niklas Kokon olkapään yli ylänurkkaan ylivoimalla. Tappara meni jo 3–0-johtoon kuuden minuutin päästä. Kolmannesta maalista vastasi Joni Tuulola läpiajon lopuksi. Pelicans laukoi kahdessa erässä vimmatusti ja erän loppuminuuteilla se vihdoin palkittiin.  Pelicans onnistui 1–3-kavennuksessa, kun Lubos Horky kikkaili mennessään ja laukoi kiekon lopulta Christian Heljangon selän taakse.

Kolmas erä oli pitkään maaliton. Kun päätöserää oli tahkottu reilu vartti Pelicans vihdoin onnistui. Toni Utunen kavensi 2–3:een. Tasoitusta ei ottelussa kuitenkaan koskaan tullut.

”Häviö kyrsii, mutta mennään eteenpäin. Meiltä puuttuu kärsivällisyys, ei malteta pelata omaa peliä. Oltiin lähellä tasoittaa, pienestä on kiinni”, Pelicansin Antti Tyrväinen sanoi MTV Urheilun tv-lähetyksessä.

Kokko torjui ottelussa 31 kiekkoa ja Heljanko 23.

Ottelusarja jatkuu Tampereella keskiviikkona.