Tappara taas finaaleihin – KalPa taipui

13.04.2024 19:34

Liiga

Jääkiekon Liigan puolustava mestari Tappara pelaa finaaleissa jo kolmatta kevättä peräkkäin. KalPan kausi päättyi välieräsarjan viidennessä ottelussa 1–3-tappiolla Tapparalle, joka voitti sarjan otteluvoitoin 4–1.

Kauden yllättäjänä välieriin asti edennyt KalPa joutui lauantaina tunnustamaan sarjavastustajansa paremmakseen. Ratkaisuottelussa KalPa puolusti minkä pystyi ja Stefanos Lekkas oli kiireinen maalillaan. Hän venyi välillä jopa uskomattomiin torjuntoihin ja pysäytteli ottelussa kiekkoja lopulta 23 kertaa. Tapparan Christian Heljangolle tuli kiireitä kolmannessa erässä, kun KalPa painoi päälle. Lopulta hän torjui 26 kiekkoa.

Tapparan maaleista vastasivat perjantainkin ottelussa osunut Veli-Matti Vittasmäki ottelun toisen erän puolivälissä ja kolmannen erän kolmannella minuutilla Philip Granath latoi irtokiekon maaliin. KalPan 1–2-kavennus tuli kolmannen erän puolivälin tuntumassa ja siitä vastasi Kasper Simontaival. KalPa haki kuumeisesti tasoitusta ottelun lopussa ylivoimalla, mutta sitä ei tullut, vaan Tapparan kapteeni Otto Rauhala iski kiekon tyhjiin.

”Oli meiltä vahva esitys. Viides peli vielä napsun parempi. Tokassa erässä oli paikkoja. Tiukka peli niinkuin kaikki tässä sarjassa. KalPa oli jo Ilvestä vastaan todella hyvä ja kolme ensimmäistä ottelua meitäkin vastaan. Oltiin välillä aika jaloissakin. Siedettiin ne vaikeast hetket. Ei tässä tarvitse supermies olla. Laittaa vain omaa parastaan pöytään”, Christian Heljanko totesi MTV Urheilun haastattelussa.

”Tappara oli hyvä kahdessa viimeisessä pelissä. Viimeiseen erään saatiint taitselu pälle viimeinen lukko otti kiekot kiinni. 4-1-sarja, ei jää selittelyjä. Jokainen peli on iskun paikka. Neljä voittoa pitää saada. Tappara otti ne viidessä ottelussa. Kasvu mikä runkosarjasta tapahtui oli hieno. Monta peliä tultiin takaa. Pirun ylpeä nuoresta joukkueesta”, KalPan kapteeni Tuomas Kiiskinen totesi MTV Urheilun haastattelussa.

Tappara kohtaa finaaleissa viime kauden tapaan jälleen Pelicansin. KalPa pelaa vielä Liigan pronssipelissä.