TILANNEHUONE

Tappara hankki vielä kokeneen KHL-veskarin

02.03.2022 10:44

Tappara hankki vielä kokeneen KHL-veskarin

Janis Kalnins muistetaan myös Latvian maajoukkueen maalilta.@AOP

Liiga

Liigan Tappara teki vielä siirtoikkunan viime hetkillä tiistaina merkittävän maalivahtihankinnan. Joukkueeseen liittyy Ruotsin liigan Växjö Lakersista 30-vuotias latvialaispelaaja Janis Kalnins. Kokenut Kalnins on edustanut urallaan KHL:n Jokereita kolme kautta ja kaksi kautta Dinamo Rigaa. Kuluneella kaudella Kalnins on pelannut Växjössä 17 ottelua torjuntaprosentilla 88,7. Kalnins muistetaan kuitenkin Jokereiden parhaimpana KHL-maalivahtina, jonka torjuntaprosentti nousi toisen kauden 47 ottelussa 92,0:aan. Kalnins liittyy Tapparan kokoonpanoon tämän viikon aikana. Kalninsin lisäksi Tapparan rosterin maalivahteja ovat nuoret Kari Piiroinen ja Paavo Kohonen, sekä päätorjuntavastuuta kantanut Christian Heljanko.

”Kalnins vahvistaa maalivahtipeliämme loppukaudeksi edelleen haastavina aikoina. Tiedämme hyvin hänen osaamisensa maalivahtina ja siksi tartuimme häneen kiinni, kun se tuli mahdolliseksi”, Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi kertoo seuratiedotteessa.

”Kalnins on nykypäiväinen maalivahti, jolla on hyvä kyky lukea peliä ja sijoittua järkevästi pelin kannalta”, analysoi samalla Tapparan maalivahtivalmentaja Aki Näykki.