TILANNEHUONE

Nuorta Tapparan pelaajaa syytetään raiskauksesta

19.10.2023 21:14

Liiga

Tapparan tiedottaa, että sen SM-liigajoukkueen pelaajaa Topi Rönniä, 19, epäillään raiskauksesta. Epäilty rikos on tapahtunut yli kaksi vuotta sitten. Rönni on kertonut rikosepäilystä itse seuralle.

“Olen saanut tänään haltuuni asiaan liittyvän haastehakemuksen. Viimeiset reilut kaksi vuotta ovat olleet raskaita odottaessa asian etenemistä. Luotan siihen, että asiaan liittyvä tapahtumien kulku tulee selvitetyksi oikeudenkäynnin yhteydessä. Olen toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta ja keskityn asian käsittelyyn”, Rönni sanoo seuran tiedotteessa.

Helsingin käräjäoikeus ei ole vielä määritellyt asian käsittelypäivää ja tapauksen asiakirjat on määrätty salassa pidettäväksi. Rönni on ollut epäillyn teon tapahtuessa alaikäinen.

“Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa sen jälkeen. Tässä on kyse myös työoikeudesta”, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro sanoo.

Rönni on NHL-joukkue Calgary Flamesin toisen kierroksen varaus kauden 2022 draftissä. Ensimmäiset Liiga-pelinsä sentterin paikalla pelaava Rönni kirjautti kaudella 2021-22.