Teräväinen herätti Canesin – myös Aho tehokas

23.04.2024 06:45

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pääsivät pudotuspelien pistevauhtiin ensimmäisen kierroksen toisessa pudotuspelissä NY Islandersia vastaan. Canesin kotihallissa pelatussa maanantai-ottelussa Canes vei voiton lopulta selkein luvuin 5–3(0–2,1–1,4–0). Canes johtaa sarjaa nyt 2–0.

Islanders hallitsi ottelun alkua kolmella maalillaan, jotka viimeisteli ensimmäisessä erässä Kyle Palmieri ja Bo Horvat, sekä toisessa erän alussa Anders Lee ylivoimalla. Erän toisella puoliskolla Teuvo Teräväinen herätteli Canesin.

Suomalaishyökkäjä teki kauden ensimmäisen pudotuspelimaalinsa ylivoimalla ja kavensi ottelun 1–3:een. Sen jälkeen Canes viimeisteli matsin loput osumat.

Yleisön suosikki Seth Jarvis teki ensin 2–3-kavennuksen kolmannen erän alussa ja Sebastian Aho tasoitti ottelun kauden ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan 3–3:een päätöserän 18. minuutilla. Vain yhdeksän sekunnin päästä siitä Jordan Martinook vei Canesin 4–3-johtoon. Jake Guentzel viimeisteli loppulukemat Ahon syötöstä tyhjään maaliin viimeisen peliminuutin alkaessa. Guentzel keräsi tehot 1+2, Aho 1+1 ja Andrei Svetshnikov 0+2.

Freddy Andersen teki Canes-maalilla vain yhdeksän torjuntaa. Semjon Varlamov torjui kuitenkin 34 kiekkoa. Hurricanesin Jesperi Kotkaniemi pelasi reilut 10 minuuttia ja oli monessa mukana. Canes-puolustaja Brett Pesce loukkaantui toisessa erässä.