Teräväinen ja Aho syöttelivät – Laine täräytti osuman

05.03.2022 08:17

Patrik Laine on tehnyt 21 maalia 36 pelaamassaan ottelussa.@AOP

NHL-yössä Carolinan suomalaiset olivat ratkaisevassa roolissa ja Columbuksen huippuvireinen Patrik Laine teki kauden 21:nnen maalinsa.

VOITTO. Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olivat syötöillään ratkaisemassa Carolinalle 3-2-jatkoaikavoittoa Pittsburghista. Ratkaisevan osuman viimeisteli maaliin Andrei Svechnikov ylivoimalla ja reboundista reilun kolmen jatkoaikaminuutin jälkeen. Hurricanesin muista osumista vastasi Jordan Staal. Penguinsin maalit teki Jake Guentzel ja Sidney Crosby, jotka keräsivät myös syöttöpisteet toistensa maaleihin. Antti Raanta torjui Hurricanesille 22 kiekkoa. Hurricanes oli hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Takana kirveli esimerkiksi 4-0-tappio Washingtonille parin päivää sitten. Penguins taas oli voittanut kaksi viimeistään.

TAAS TEHOILLA. Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine tasoitti ottelun 1-1:een LA Kingsiä vastaan Mikey Andersonin lähettämästä kiekosta ottelun toisessa erässä. Columbus tosin hävisi kotonaan pelatun koitoksen jatkoajalla osumin 3-4. Kingsin tähti oli Viktor Arvidson kypärätempullaan, jonka hän viimeisteli jatkoajan neljännellä minuutilla. Columbus teki ottelussa seurahistoriaa latomalla kolme maalia 46 sekuntiin toisessa erässä. Laine aloitti putken, heti perään osui Oliver Björkstrand ja sen perään Justin Danforth. Columbuksen historiassa ei ole aiemmin nähty tälläistä pikarypästä. Triosuorasta huolimatta Columbuksen Elvis Merzlikins oli kiireinen maalillaan. Hän torjui 39 vetoa. Veskari syytti silti itseään tappiosta. Oli kuulemma paljon sellaista, mikä olisi pitänyt saada kiinni. Jonathan Quick puolestaan pysäytti 24 kiekkoa. Viidestä viimeisestä Columbus on voittanut vain kaksi.