Teräväinen onnistui – rookie-veskari maalille

17.02.2024 07:41

Carolina Hurricanes toipui ystävänpäivän Dallas Stars -tappiostaan voittamalla Arizona Coyotesin perjantaina peräti maalein 5–1(2–1,2–01–0). Canes oli alusta asti vahva. Jordan Martinook teki ottelun ensimmäisen maalin, kun peliä oli pelattu 16 sekuntia.

Myös Teuvo Teräväinen onnistui. Suomalaishyökkääjän kauden 17. osuma tuli ylivoimalla Jack Druryn ja Stefan Noesenin syötöistä. Maali vei Canesin 4–1 -johtoon toisen erän lopulla. Teräväinen on tähän mennessä tehnyt helmikuussa tehopinnat 1+5.

Teräväinen sai erän lopulla myös kolhun kasvoihinsa kiekosta, mutta pystyi lopulta jatkamaan ottelua kolmannessa erässä.

Pjotr Kotshetkov torjui Canesin maalilla 30 kiekkoa. Hänet ohitti vain Dylan Guenther. Arizona vaihtoi maaliltaan pois Karel Vejmelkan viiden päästetyn maalin ja 23 torjunnan jälkeen. Maalille tuli Matt Villalta, 24, jolle NHL-kokemus oli uran ensimmäinen. Hänet kutsuttiin ylös AHL:n Tucsonista torstaina Connor Ingramin loukkaannuttua. Villalta teki perjantaina reilussa 13 pelaamassaan minuutissa neljä torjuntaa.

Arizonan tappioputki on jo karmaisevasti kahdeksan ottelun pituinen. Canes on voittanut viidestä viimeisestä kolme.