Teräväinen syötti neljä – Necas iski kolme

09.02.2024 06:19

Carolina Hurricanesin Martin Necas taiteili hattutempun ensimmäisessä erässä ottelussa Colorado Avalanchea vastaan torstaina. Kolmen maalin viimeistelyyn meni 17 minuuttia. Hattuemppu on Necasin uran ensimmäinen NHL:ssä.

Kahta tempun maaleista syötti Teuvo Teräväinen. Carolina voitti kotonaan Raleighissa pelatun ottelun maalein 5–2 (3–2,1–0,1–0).

Myös Avalanche teki molemmat ottelun maalinsa ensimmäisessä erässä. Zach Parise iski kauden ensimmäisen ja ensimmäisen Avalanche maalinsa Logan O’Connorin ja Samuel Girardin syötöistä, kun erää oli jäljellä puoli minuuttia. Girard täräytti viiden sekunnin sisään erässä vielä 2–3-kavennuksen. Osumat ovat Avalanchen seurahistorian nopeimmat peräkkäiset kaksi maalia.

Canesin Teräväinen syötti toisessa erässä Michael Buntingin 4–2-ylivoimamaalin ja lisäksi auttoi kolmannessa erässä yhdessä Sebastian Ahon kanssa Seth Jarvisia loppunumeroiden muotoilussa. Teräväisen tehosaldo on nyt 16+18.

Carolinan maalilla aloitti Pjotr Kotshetkov, mutta hänet vaihdettiin Antti Raantaan toisessa erässä. Kotshetkov tuli takaisin maalille kolmannessa erässä, koska Raanta loukkaantui. Raanta torjui ottelussa kuitenkin yhdeksän kiekkoa ja piti maalinsa puhtaana. Avalanchen Alexandar Georgiev torjui 23 kiekkoa.

Avalanchelle tappio on jo kolmas peräkkäinen. Carolina palasi voittojen tielle yhden tappion jälkeen.