Teräväinen teki hattutempun – Raanta ohittamaton

28.10.2023 07:53

Carolina Hurricanes kohtasi kotijäällään hampaattoman San Jose Sharksin. Canes vei kotiottelun 3–0 (2–0,0–0,1–0). Teuvo Teräväinen teki ottelun kaikki maalit.

Hän onnistui ensin Seth Jarvisin ja Sebastian Ahon kanssa ylivoimalla ottelun alussa. Seuraava osuma tuli avauserän lopulla Dmitry Orlovin ja Jalen Chatfieldin auttamana. Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen erän alussa Jarvis ja Aho auttoivat Teräväistä uudestaan. Osuma oli hyökkääjän kauden seitsemäs. Hän on tehnyt tällä kaudella jo tehot 7+1.

”En viime kaudella onnistunut maalinteossa. Olin siksi aika alamaissa. Nyt voin olla tyytyväinen itseeni”, Teräväinen sanoi lehdistölle.

Teräväisen uran kolmas hattutempputykitys vei valokeilasta Antti Raannan upean nollapelin, joka oli puolestaan hänen urallaan jo 20:s.

”Hän teki upeita torjuntoja ja antoi pelaajille mahdollisuuden kruisata jäällä”, Canes valmentaja Rod Brind’Amour kehui.

Carolina sai vihdoin vaikeasta polvivammastaan parantuneen Andrei Svechnikovin takaisin kokoonpanoonsa. Hyökkääjän paluu sai yleisön erityisen kovaääniseksi. Tehoja ei pelaajalle tullut, mutta laukauksia neljä ja jäähyboksin ovikin kävi heti ensimmäistä kertaa.

Sharksin maalilla Kaapo Kähkönen teki sen minkä voi. Hän torjui 37 kiekkoa. Kauden alku on kuitenkin Sharksin seurahistorian huonoin. Joukkue on hävinnyt kaikki kauden kahdeksan otteluaan.