Teräväinen toi tasoihin ja Aho ratkaisi

01.02.2023 07:39

Sebastian Aho vauhdissa.©AOP

Carolina Hurricanes kohtasi kotonaan Los Angels Kingsin tiistiana. Jatkoajalle edennyt ottelu sai suomalaisratkaisijan ja se päättyi lukemiin 5-4.

Los Angels Kings vei ottelua parhaimmillaan jo 4-1, mutta Hurricanes heräsi jälleen kolmannessa erässä taistelemaan voitosta. Ensimmäisen kavennuksen teki Paul Stastny, jonka osumaa oli kakkossyöttäjänä antamassa Jesperi Kotkaniemi. Seuraavan kavennuksen iski Jordan Staal ja ottelun toi tasoihin 4-4 Teuvo Teräväinen ylivoimalla erän puolivälin tuntumassa. Sitten maalihana tyrehtyi. Viimeiset seitsemän ja puoli minuuttia pelattiin ilman osumia.

Jatkoajalla ratkaisijan roolin otti Carolinan tähtihyökkääjä Sebastian Aho, joka veti kiekon maaliin ylivoimalla Brent Burnsin ja Martin Necasin syötöistä. Osuma tuli, kun jatkoerää oli pelattu 4.06. Ahon maalisaldo on nyt 22.

”Annetaan krediittiä siitä, että paketoivat tämän. 1-4-tappiotilanteessa kolmanteen erään, emmekä olleet pelanneet erityisen hyvin. Sitten päätettiin painaa päälle ja saimme palkinnon”, Hurricanes-luotsi Rod Brind’Amour veti yhteen ESPN:llä.

Carolinan avausmaalin teki ottelun ensimmäisessä erässä Brent Burns. Frederik Andersen teki maalilla 17 torjuntaa.

Kingsille osui toisessa erässä Adrian Kempe kahdesti, sekä Kevin Fiala ja Anze Kopitar.

Twiitissä loistaa Teräväinen, jolle maali oli kauden viides.